Кадрови проблеми има да решава треньорът на Локомотив Пд Наджи Шенсой преди домакинския мач срещу Спортист Своге. Днес стана ясно, че от сметките му отпада Георги Чиликов, който продължава да лекува травма в коляното. Трети пореден мач пропуска вратарят Кирил Акалски, аут е и наказаният Даксон да Силва. Четвъртият липсващ е изваденият от първия отбор Дани Кики.

От изброените футболисти със статут на титуляри в състава на Шенсой са Акалски и Даксон. За заместник на бразилеца в стартовата единадесеторка Шенсой ще избира между Николай Чипев и Красен Трифонов. На вратата ще започне отново ветеранът Стоян Ставрев.

Шенсой определи предстоящия двубой като дерби и призова своите футболисти да не подценяват съперника.

„Мачът утре се явява дерби. Очаквам срещата да бъде изключително трудна за нас, въпреки доброто ни представяне до момента. Обикновено двубоите, в които на пръв поглед изглеждат лесни, впоследствие се оказват най-трудни. Очаквам така да се получи и сега. Ние имаме по-класни играчи, но противникът ще влезе по-освободен психически в този мач, защото може само да спечели от него. Определят ни като фаворити и това може да ни изиграе лоша шега. Говорихме с футболистите и им казах, че в никакъв случай не трябва да допуснем подценяване”, заяви Шенсой.

Косовсият специалист сподели се надява отборът му да се възстанови физически от мача в Стара Загора и играчите да са в добра кондиция. Той каза още, че Локо Пд е длъжен да спечели заради резултатите на другите отбори от дъното на класирането.

„Ние победихме Берое, но виждате, че и конкурентите ни също спечелиха точки срещу трудни съперници. Очаквам Своге да се затворят, затова трябва да преследваме победата много търпеливо, без да се изнервяме. Съперникът ни е като удавник. Трябва да внимаваме с него, защото може да повлече и нас към дъното”, коментира още Шенсой.