Треньорът на Локомотив Пд Наджи Шенсой даде редовната си пресконференция преди мача срещу Спортист (Своге) утре. На нея той отдели специално внимание на изваждането на Дани Кики от първия отбор на „смърфовете”. Според косовския спец талантът има проблем със самия себе си, а не с него.

„Проблемът на Дани Кики е в неговата глава. Винаги съм твърдял, че той има много големи качества, но характерът му пречи най-много. Отначало опитах да го вкарам в правия път с любов, след това с разговори помежду ни. Видях, че не става и се наложи третият вариант – изваждане от първия отбор. Аз обаче, съм решен да се справя с този проблем и когато Дани Кики се пребори със себе си, ще се върне в първия тим. Ще държа връзка с колегата Петър Пашев (треньор на дублиращия отбор) и от него ще черпя информация как се подготвя Кики”, коментира Шенсой.

Наставникът на „черно-белите” се изказа остро за локомотивския дух, който футболистът демонстрира:

„Кики демонстрира, че е голям локомотивец. Такъв обаче не се става като забиваш знаме в центъра на терена на вечния съперник и то след загуба. Неговата работа е да забива голове, а не знамена. Когато бележи и подчинява качествата си на колектива, тогава може да твърди, че е голям локомотивец”, категоричен бе косоварят.

Той сподели още, че се надява бившият младежки национал бързо да подобри дисциплината си, за да може да помогне на Локомотив с безспорните си качества. Според Шенсой играчът се е подвластен на външно влияние и това му се отразява зле.

„Мисля, че изваждането му от отбора ще го отрезви и той ще разбере къде греши. Разчитам Дани Кики бързо да си оправи дисциплината и да се върне при нас. Той трябва да подчини своите индивидуални качества на колектива. Един футболист никога не може да бъде по-голям от отбора си. Кики има много треньори. Аз съм му такъв само за час и половина на ден. През останалото време му влияят много други хора”, завърши по темата Шенсой.