Старши треньорът на Локомотив Пд Наджи Шенсой изненадващо отстрани от отбора Дани Кики, научи Гонг. Това се случи преди днешната тренировка, в която участие взеха резервите от мача с Берое, и футболистите, които не бяха в групата. Косоварят обаче не е съобщил лично решението си на Кики, като вместо него неприятната задача се падна на треньора на вратарите Васил Камбуров.

Причината за отстраняването на Кики е неспазване на дисциплината и съмнение за това, че е симулирал контузия в глезена преди мача с Берое. На днешната тренировка футболистът е поискал да участва в заниманието само два дни след като получената травма го извади от мача със заралии.

На няколко пъти Шенсой акцентира върху сложния характер на Дани Кики и проблемите с дисциплината, които има бившият младежки национал. Треньорът нееднократно е заявявал, че според него Кики има качества да играе в силно първенство в Европа, но нравът му е най-голямата пречка за него.

По информация на Гонг, ръководството на пловдивчани ще се опита да потуши напрежението и да намери компромисен вариант, при който Дани Кики да остане в отбора. Засега играчът ще бъде изпратен да тренира с дублиращия отбор като е изваден само от представителния състав на „смърфовете”.

Казусът е подобен със ситуацията в ЦСКА от есенния полусезон, когато Любослав Пенев също извади от първия отбор футболисти, заради неспазване на дисциплината.