Помощникът на Емил Велев във Локо Сф Любомир Симов говори след победата на „столичните железничари“ с 1:0 над ЦСКА в мача реванш от четвъртфиналите за Купата на България. Емил Велев бе изгонен в самия край на мача и поради тази причина асистентът изрази мнение за класирането на локомотивци на полуфиналите.

Първата среща между Локо Сф и „червените“ завърши при резултат 0:0.

„Казвах и преди мача, че това е турнирен мач и чакахме нашите възможности. Момчета играха много концентрирано. Имахме по-чистите положения от ЦСКА. Може ЦСКА да е владеел повече инициативата, но в края на крайщата ние се класирахме“, каза Симов.

Колкото до ситуацията с дузпата, специалистът заяви: „Според мен това е ситуация в наказателното поле и според мен трябва да има директен червен картон. Съдията се обърка нещо даде втори жълт картон на един футболист, после отмени и даде на друг. Лошото е, че натрупахме картони - червен на Бранко Костадинов, Александър Дюлгеров също получи 5 жълт картон и няма да играе срещу Етър. Нашата цел е да не изпаднем от А група, а за Купата- каквото стане“.