Локомотив София изхвърли ЦСКА от турнира за Купата на България след победа с 1:0 в реванша на „Българска армия“, а мачът ще се запомни най-вече с безумното съдийство на Калин Людмилов, който с неадекватните си решения в края опорочи усилията на двата отбора.

Първият мач бе завършил при нулево равенство, а вторият двубой отиваше към същия резултат преди в последните 15 минути Людмилов да се прояви.

В 78-а минута Томас Черни фаулира Бранимир Костадинов около границата на наказателното поле, реферът първо отсъди фаул, след което обаче реши, че има дузпа и промени решението си. Освен това вратарят не получи никакъв картон за проявата си, а старши треньорът на „железничарите“ Емил Велев бе изгонен на трибуните.

Шоуто на Людмилов обаче продължи. Костадин Стоянов получи жълт картон за протестите си, той пък бе негов втори и след известно чудене, Калин Людмилов му вдигна и червен картон. Заобиколен от играчите на ЦСКА обаче, съдията взе уникално решение и отмени червения картон, а Стоянов остана на терена. След цялата суматоха, продължила над 5 минути, Даниел Пеев застана зад топката и вкара във вратата на Черни гол, оказал се единствен за 180 минути игра и класирал „железничарите“ на полуфинал.

Мачът, който се игра пред не повече от 500 зрители на стадиона в Борисовата градина, започна с равностойна игра като положения пред двете врати почти нямаше. През първото полувреме единственият, който направи впечатление, но в негативна светлина, бе Нджонго Присо. Тъмнокожият футболист на ЦСКА на два пъти направи добри пробиви, но в свой стил те завършиха с ужасни удари извън вратата.

Втората част започна отново с равностойна игра, но и двата отбора показаха, че по-усилено ще търсят гола. Още в 51-а минута Бранимир Костадинов изпусна страхотен шанс да вкара за гостите. Нападателят бе изведен перфектно сам срещу Томас Черни, който успя леко да закачи топката след неговия удар и тя излезе на сантиметри в аут.

Малко след това Дюлгеров изчисти от голлинията преди Делев да получи топката, а Анисе също пропусна да отбележи.

В опит да променят статуквото двамата треньори направиха смени като за ЦСКА Камбуров влезе на мястото на Делев, а за Локо Дани Пеев и Бибишков се появиха вместо Маркиньос и Димитър Илиев.

Стигна се до 78-а минута, в която Бранимир Костадинов излезе опасно срещу Черни и вратарят го фаулира грубо на границата на наказателното поле, а оттам последваха „минутите на Калин Людмилов“, който взе редица грешни решения и вбеси почти всички на стадиона.

След като Дани Пеев реализира отсъдената дузпа, Милен Радуканов реагира с пускането в игра на Марсиньо на мястото на Мишо Венков. В следващите минути обаче „армейците“ не успяха да осъществят качествен натиск, а техните съперници умело бавеха времето.

В 89-а минута Бранимир Костадинов получи втори жълт картон, защото шутира топката, въпреки вдигната засада. Така „железничарите“ останаха с човек по-малко на терена, а Калин Людмилов отново учуди като даде само 5 минути продължение, въпреки че само ситуацията при отсъдената дузпа продължи повече. В това време обаче домакините така и не успяха да застрашат вратата на Божидар Митрев и така ЦСКА отпадна от турнира, а Локомотив продължава на полуфинал и ще чака жребият, който е в четвъртък от 11.30 часа.

ЦСКА: Черни, Василев, Попов, Стоянов, Венков (85' Марсиньо), Сержиньо, Анисе (90' Чочев), Делев (69' Камбуров), Присо, Платини, Варела.

Локомотив София: Митрев, Димитров, Бранеков, Писаров (90' Павлов), Том, Илиев (72' Бибишков), Маркиньос (69' Пеев), Дюлгеров, Петров, Трифонов, Костадинов.