Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев призна, че не е променил решението си и въпреки че води „червените” в мача със Славия, желае да напусне клуба заради решенията на ръководството. Както е известно, в понеделник ще стане ясна съдбата на младия специалист.

„Очаквам решението на Надзорния съвет, моето решение остава абсолютно същото.. Това е моята публика, аз съм от ЦСКА и публиката на ЦСКА е част от моето сърце. Едно голямо благодаря, това е публиката на ЦСКА, такава трябва да бъде обстановката във всички мачове.”.

„Отговарям на въпроса, който ме интересува. Направихме една добра игра, всеки един отбор има и спадове, и пикове, никой не трябва да се учудва. Това се случва във всички първенства. За съдиите трябва да си говорим много. Да не зачекваме тази тема”, допълни Пенев.

„Аз работя по един и същи начин, аз следвам една философия, нищо не се е променило. Трябва да имаме 22 равностойни играчи, това става за много години, не за 4 седмици. Това е моето мнение. На мен нито един футболист не ми пречи, за мен всички са абсолютно равни. Лошото е, че има нецензурни реплики от футболисти към съдиите, това не ми харесва. Трябва, колкото е възможно по-малко да се говори за съдиите, те трябва да бъдат незабелязани”.

„Всеки прави грешки, сведохме ги до минимум в тази среща, но един отбор, който се бори за шампионска титла, иска да расте и да играе в Европа, не може да победи с 2:0 и да има 4 или 5100-процентови положения. От 6 много изгодни положения да вкараме 2 гола – ето това не ми харесва. Славия е сериозен отбор, имат добри футболисти и знаех, че ако ги оставим да си подават топката ще имаме проблеми. Неслучайно този мач се казва дерби”.

„Има дни, в които не ти върви. Янчев е малко изморен, за него това е 3-4 мач поред, игра на добро ниво в Базел. Ритъмът на мачовете е различен от този на тренировките. Това по скоро е тактическа смяна в края, за бавене на времето. Нито един не трябва да се отпуска, това е арената, на която да се покажат. След това можем да кажем – днес взех един изпит”.

„В прекрасни отношения съм с Димитър Борисов. Върху фирмените теми никога няма да чуете нещо от мен. Днес е неделя, повтарям за оставка ще говорим от утре. Надзорният съвет трябва първо да се събере”, допълни Пенев.