ЦСКА напусна бързо-бързо дупката, в която се намираше, и прекъсна серията от три поредни поражения с успех над Славия с 2:0. В едно от дербитата на 12-я кръг на А група, „червените” категорично надиграха своя съперник и се изравниха на върха заедно с Литекс.

Мачът на стадион „Българска армия” започна много нервно, първото полувреме бе изпъстрено с картони и много грешки на главния рефер Александър Костадинов. Още в 22-та минута той взе дискусионно решение, което ощети Славия. Костадинов отсъди спорно нарушение на границата на наказателното поле на Славия, за препречване на Роберт Петров срещу Мишел Платини. Първият удар на Иван Стоянов срещна стената, но тук отново съдията се намеси, и даде повторение на фаула, заради изместване на стената. От втория опит Стоянов не сгреши, и хитро промуши топката между „белите” футболисти за 1:0.

Междувременно, цялата ситуация предизвика гнева на пейката на Славия, както и спречквания на терена. Александър Костадинов пък реши, че ще му бъде далеч по-лесно до края, ако изгони наставника на „белите” Велислав Вуцов, и го прати да догледа двубоя от трибуните. Неприятностите преследваха славистите, и се наложи принудителна смяна в състава им още в 30-та минута, когато Тодор Колев отстъпи мястото си на Галин Иванов. Малко по-късно точно Иванов успя да се скара със свой съотборник на терена, ядосан, че не е получил пас от Жуниор.

Първото полувреме завърши с удар на Спас Делев, а второто започна по същия начин. Така в 48-та минута нисичкият нападател успокои нещата за ЦСКА, като реализира и второ попадение. Делев получи пас от Руи Мигел, и стреля технично от границата на наказателното поле, с левия крак, и се получи красив гол, който нямаше как да бъде отразен от защитата или вратаря на Славия.

През вторите 45 минути играта на гостите съвсем не вървеше, като те не успяваха да организират почти никакви атаки със смислен край. ЦСКА продължи да владее повече топката и имаше възможности и да увеличи преднината си, но Платини и Мигел направиха сериозни пропуски. Славия опита лек натиск в заключителните пет-десет минути от срещата, но не стигна до голово положение пред Здравко Чавдаров.

Привържениците на ЦСКА за пореден път изразиха подкрепата си към Любослав Пенев, като скандира името на подалия оставка старши треньор. Пенев бе на пейката днес, но след края на срещата обяви, че решението му е окончателно и иска да напусне „червения” клуб.