С група от 21 футболисти започна зимната си подготовка есенният първенец в А група Литекс. Старши треньорът Любослав Пенев ще може да разчита засега на един нов футболист – бразилецът Нене, който тренираше още в края на миналата година с „оранжевите”, но вече официално е част от състава.

Подготовка с първия отбор стартираха трима таланти от Академия Литекс – Янаки Смирнов, Кристиян Тафраджийски и Симеон Славчев, като Любо Пенев уточни, че може да има и други повикани футболисти от младите надежди на тима.

Единственият отсъстващ от първото занимание на Литекс бе Михаил Венков. Защитникът, който наскоро подписа нов договор с шампионите, е болен от грип. От контузии продължават да се възстановяват Ивайло Петков и Александър Цветков, които няма да могат да проведат подготовка с отбора.

Точно в 14 часа цялата група на „оранжевите” бе събрана от Любослав Пенев и помощниците му. Футболистите разгряха половин час със занимания във фитнеса, след което се пренесоха на изкуствения терен на базата на тима. След кратък разговор между треньора и играчите, и няколко бегови обиколки на игрището, групата проведе и стандартните упражнения за начало на всяка подготовка.

Преди тренировката на шампионите, младоженецът Том успя да почерпи съотборниците си за скорошната сватба с любимата си Таня, която двамата вдигнаха в родната Бразилия. Крилото внесе няколко огромни плика с безалкохолни и бонбони в съблекалнята, като не пропусна да занесе от тях и в треньорската стая.