Босът на Левски Тодор Батков е оптимист за бъдещето на клуба. Той присъства днес на избирането на нов председател на Тръст Синя България. Самият той е част от тази организация. Адвокатът изтъкна три основни довода от срещата. 

"Доволен съм, все пак за тази една година от създаването на тръста станаха ясни няколко важни неща. Първото е, че Левски е не само жив, но и продължава да се радва на подкрепата на много хора, които не са просто привърженици, а милеят за днес и утре на клуба." 

"Второто важно нещо е, че привържениците на Левски все повече убеждават всички, че аз не съм класическият типаж на президент в България, който търси някаква изгода от инвестициите си във футбола. Било то имидж, било то решение на бизнеспроблеми, било то индулгенция срещу ударите на държавата." 

"Вижда се, че аз съм един от тях, един от привържениците. Все повече хора се убеждават,ч е въпреки грешките и класирането, добрата новина е, че съм успял да съхраня Левски за хората и започвам да ги връщам там, където трябва да бъдат акциите." 

"Има много неща да се свършат. В тази зала са представени много малка част от хората. които обичат Левски, сигурно има и други подобни структури. Главната цел е да има пълна прозрачност на това, което се случва в клуба, да има участие на хората в управлението." 

"За тази цел в управлението бяха поканени хора от тези структури и продължаваме напред. Много неща имат да се свършат", сподели Батков.

Той сподели и пример как това може да се случи. Цитираният такъв от него е от гръцкия шампионат, където Панатинайкос се издържа чрез решителната намеса на феновете. Дори и да стане това на "Герена", той е готов още да помага с пари. 

"Искаме да включим плътно хората в управлението и ежедневието, в намирането на бизнесрешения и реализирането им, генериране на приходи. Даде се пример с Панатинайкос в Гърция, където 54% от акциите се държат от структура, подобна на тръста и тя набира между 2.3 и 2.5 млн. евро. Ако това го направим в Левски, ще бъде успех." 

"Продължават разговорите със спонсор, просто сте наясно, че бизнесът у нас е притиснат в ъгъла. Криза в икономиката, политическа нестабилност, сменят се конфигурациите на управление, това е."

"В България бизнесът ужасно зависи от държавата, което е безобразие. Всеки бизнесмен носи отговорност за оцеляването на определен брой хора - семейство, работници... Всеки първо за това трябва да помисли, после за партньорите си и след това д апомисли за емоциите си, каквато определено е Левски." 

"Не се срамувам да предлагам, да моля, на всеки, който е заинтересован, за да помага на Левски. Хората обективно изтъкват невъзможност, но желание в едни по-добри времена да помагат за в бъдеще. Доскоро битуваше мнението, че Батков щом е такъв тарикат и иска да се прави на баровец, цитирам наш бивш треньор, да се оправя сам." 

"Да, ама аз като не мога да се оправям сам и клубът затъва, това добре ли е? Поне това започва да се разчупва. Аз дадох една много добра формула, която стартира вдругиден. Няма да спирам никого, стига да е с душа и сърце за Левски и с чисти пари", сподели Батков.