Ръководството на Левски поиска оставката на Българския футболен съюз. Решението е взето по време Управителния съвет на клуба, провел се по-рано през деня. Новината съобщи Иво Тонев на пресконференция след сбирката.

„Ще подадем жалба до СТК, ако бъдат взети точки на Левски. Управителният съвет реши: ПФК Левски иска оставката на цялото ръководство на БФС и настоява за нов конгрес, като ръководствата на комисиите да се сменят. В новия Изпълком да няма собственици на клубове“, заяви Иво Тонев.

"Трябва да се научим в тази страна, че има правила и закони, които са за всички. Затова искаме оставката на ръководството на БФС. Там има хора и в комисиите, и по-нависоко, които са в тежки зависимости от много години. Дошло е времето българския футбол да се управлява от чисти и неопетнени хола. Конгресът е върховния орган, който може да избере такива", каза още Тонев.

„Преди започването на втория полусезон ще инициираме среща на собствениците на отбори в А група, както и представители на БФС и на водещите спортни медии, на която всички да се гледаме в очите, да се разберем какво ще есе случва в българския футбол от тук насетне“, коментира още Иво Тонев.

Левски не иска да играе за Купата на България по административен път

Шефът на "сините" допълни още: "Ние не започваме война срещу БФС, а говорим за промяна в интерес на българския футбол, а не за Левски, Лудогорец, Ботев или който и да е клуб, да не ги изброявам всички."

„Преди време Стойчо Младенов говореше за Левски, директивата, Левски, директивата... След това излезе и каза, че няма такава, но по този начин е нагнетявал напрежение срещу Левски. От негова гледна точка е било добре. Нито Левски, нито ЦСКА стана шампион тогава. Когато говорим за Футболния съюз и това, което имаме предвид, не е ли срамно изпълнителният директор да е бил на място, където няма нито телевизия, нито интернет през 2015 година.“

Иво Тонев: Кой е печелившият от станалото на Левски - Литекс?

„Не е ли странно, откакто ЦСКА им беше взет лиценза и от лятото започнаха да се говорят различни варианти за сливания с други варианти, защо никой не излезе от БФС да каже ясно и точно може ли да се слее или не. Или да се спазват разпоредбите от всички отбори. След като спокоен и уравновесен човек като Стойчо Стоев си позволи да говори за съдията след мача с Литекс, значи е дошъл моментът тези хора да си вървят и да бъдат заменени от честни умни хора, да помогнат на българския футбол да върви той в правилна посока“, добави Иво Тонев.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS