Левски пое глътка въздух след серията от неубедителни мачове. „Сините“ взеха с гостуването си над Локомотив Сф с 1:0 от 14-я кръг на А група, а така прекъснаха и сушата на стадиона в „Надежда“. Както е известно, последната победа на левскарите на стадион Локомотив в столицата датира от 6 март 2011-а година, а точен за днешния успех бе Антонио Аниете в 39-ата минута.

Мачът обаче остави и лек горчив вкус в „сините“, които загубиха Борислав Стойчев за двубоя с Берое в следващия кръг. Бранителят, който е основа фигура в защитата на тима от началото на сезона, получи пети жълт картон.

Същевременно, феновете на Левски, дошли да наблюдават срещата, продължиха да заявяват открито негативното си отношение към притежателя на контролния пакет акции на клуба от „Георги Аспарухов“ - Тодор Батков.

Първите 20 минути на мача бяха сравнително равностойни, с лек превес за левскарите, които още в 5-ата минута организираха добра атака. Луис Педро проби от дясно, центрира в наказателното поле, но Антонио Аниете остана под топката. 4 минути по-късно Наджиб Амари, получи жълт картон заради грубо влизане в краката на Даниел Генов край тъчлинията. В 14-ата минута Антонио Аниете получи точен пас около границата на наказателното поле, продължи към Луис Педро, който си поведе дълго, а след това топката му бе избита в корнер, от който не произлезе нищо.

Три минути след това Владимир Гаджев опита да комбинира с Луис Педро, но стражът на домакините Божидар Митрев показа бдителност, като първоначално изчака, а след това излезе около ъгъла на наказателното поле и боксира.

След 20 минути игра локомотивци изпълниха корнер, получи се разбъркване в наказателното поле на гостите, а след това топката бе изчистена. Създадоха се предпоставки за контраатаката за „сините“, и след доста комбинативност играчите на Георги Иванов стигнаха заплашително до наказателното поле на Божидар Митрев, но атаката бе преустановена, след като бе маркирана засада на Луис Педро.

След малко повече от половин час футбол играчите на тима от „Георги Аспарухов“ изпълниха корнер от ляво на вратата на Митрев, Владимир Гаджев центрира, а Роман Прохазка, който в този мач се подвизаваше като десен бек, отправи слаб удар, а Божидар Митрев отрази без проблем.

5 минути по-късно Левски откри резултата. След разгърната като по учебник атака, Наджиб Амари пусна пас през центъра към Мигел Бедоя, той без да се бави продължи към Антонио Аниете, който опъна мрежата на бившия вратар на Левски Митрев за 1:0.

Малко след това „столичните железничари“ получиха право да изпълнят фаул, след който топката бе изчистена лошо от грачите на Левски в ляво, а там я намери Иво Иванов. Той отправи доста неточен удар, далеч от целта.

След почивката момчетата на Георги Иванов опитаха да да намерят и втори гол. В 50-ата минута при центриране от корнер от дясно се получи разбъркване в наказателното поле на домакините. Божидар Митрев не се намеси умело, Роман Прохазка отправи удар, а Том изчисти с глава от голлинията. Три минути по-късно Владимир Гаджев получи от ляво, овладя, навлезе в наказателното поле, след това стигна до вратарското поле и отправи мощен удар, при който обаче топката срещна тялото на Румен Трифонов и излезе в корнер. От ъгловия удар не произлезе нищо.

В 63-ата минута локомотивци изпълниха фаул за от дясно, в близост до наказателното поле. След центрирането Пламен Илиев се намеси неразчетено, но последва съдийски сигнал, тъй като се оказа, че Ламжед Шехуди е играл нерегламентирано срещу „синия“ страж във вратарското поле. Две минути след това играчите на Димитър Васев изпълниха нов фаул, този път от ляво, чрез Даниел Генов. След неговия удар бе отсъден аут, но останаха съмнения, че Борислав Стойчев е играл с топката преди тя да напусне очертанията на терена. В последвалите минути Луис Педро се отчете с два наистина фрапантни пропуска. Първо в 73-ата минута след скоростна атака Наджиб Амари комбинира надясно с Луси Педро, който навлезе в наказателното поле, и с десния крак прати топката покрай десния страничен стълб на вратата на Митрев.

Малко след това в 76-ата минута пак Педро напредна от дясно, и стреля, но отново в страни от десния стълб на стража на локомотивци.

В 84-ата минута Мигел Бедоя също се отчете със сериозен пропуск. Испанецът получи на границата на вратарското поле, стреля, но в страни от левия стълб на вратата на „столичните железничари“.

Със спечелените три точки тимът воден от Георги Иванов се изкачи до 3-о място във временното класиране с 24 точки, а Локо Сф е 7-и с 20 пункта.