Левски гостува на Локомотив София в мач от 14-я кръг на А група. След серия от неубедителни изяви и четири мача без победа за първенство и Купа, „сините“ ще направят опит да вземат поне малък реванш за пред феновете си.

Положението в тима от Герена не е цветущо, а след равенствата срещу Марек и Локо Пд, и след пораженията от ЦСКА и Монтана /за Купата/ феновете отново надигнаха глас срещу притежателя на мажоритарния дял акции в клуба Тодор Батков.

Тези вътрешни проблеми при всички случаи дават отражение и върху изявите на играчите по терена, но и необходимостта от точки е от основно значение към настоящия момент. Левскарите се намират на 6-о място в таблицата с 21 пункта, а столичните „железничари“ са позиция назад с пункт по-малко.

В двубоя срещу Монтана мениджърът на „сините“ Георги Иванов направи серия от промени в състава си, като заложи на по-нетрадиционна единадесеторка, а Луис Педро бе оставен извън групата. Сега бившият играч на Ботев Пд се завърна сред листа на Гонзо, а легендарната деветка на отбора от „Георги Аспарухов“ ще трябва да мисли какви изненади да поднесе на локомотивци по време на мача в „Надежда“ с наличните футболисти. Левски не успя да привлече сочения за солиден нападател Гийон Фернандес, затова ще бори проблемите в атака с играчите, които притежава.

Същевременно в ответния лагер настройките са за нелек мач. Един от силните хора на стадион „Локомотив“ и бивш играч на Левски Георги Марков, заяви недвусмислено преди срещата, че независимо от всичко Левски си е Левски.

Локомотивци победиха през седмицата Ботев Гълъбово с 4:1 в осминафиналите за Купата на България и така на практика си осигуриха място в следващата фаза на надпреварата. В последния кръг на шампионата обаче тимът на Димитър Васев инкасира поражение с 2:4 от Литекс, след като преди това се бе наложил по убедителен начин над Ботев Пд с 3:1.

Двубоят буди интерес и по още причини. Левски няма победа в „Надежда“ от 6 март 2011-а година. Тогава „сините“ печелят с голове на Гара Дембеле и Ивайло Димитров, който имаше малшанса да се разпише с собствената си врата. Дали левскарите ще прекъснат „сушата“ на стадион Локомотив…предстои да стане ясно.

СРЕЩАТА МЕЖДУ ЛОКОМОТИВ СОФИЯ И ЛЕВСКИ Е ОТ 13.00 ЧАСА. МОЖЕ ДА Я ПРОСЛЕДИТЕ В САЙТА В GONG.BG, В ЕФИРА НА ДИЕМА, НА ЧЕСТОТИТЕ НА ДАРИК РАДИО И НА GONG PLAY.

Програмата за А група предвижда още:

От 14.30 часа

Локомотив Пд – Хасково /проследете в Gong.bg и по Дарик радио/

Черно море – Ботев Пд /проследете в Gong.bg и по Дарик радио/