Старши треньорът на Левски Ясен Петров до последно ще умува на какво да заложи срещу ЦСКА в днешния голям мач. Специалистът извади от групата Дарко Тасевски, което е и новината преди двубоя на „Васил Левски”. Това сериозно намалява опциите в средата на терена за клуба от стадион „Георги Аспарухов”, който е символичен домакин на мача.

Вратар със сигурност ще е Пламен Илиев, а в защита изглежда сигурно участието на карето Пинто, Мюлдер, Иванов и Диамутен. Въпросителните са свързани с халфовата линия и нападение. Сигурни за своите места могат да бъдат Гаджев и Йовов, а като голяма изненада ще се приеме, ако от 11-те отпадне Тони Калво. Най-вероятно по другия фланг ще действа Рамос, но шансове има и Жуниньо, ако не играе като централен нападател. На върха на атаката съществува алтернативата, титуляр да почне ветеранът Иван Цветков. В Левски винаги има и още една опция – Йовов да бъде нападател, но това ще е нетрадиционен ход от страна на Петров.

В средата на терена са изпробвани през седмицата варианти с Димов или Старокин, но ако Левски тръгне да играе по-затворено, може и двамата да бъдат заедно на терена, което е малко възможно.

Изваждането на Тасевски от състава пък, прави опциите в халфовата линия доста ограничени, с шанс за дебют във „вечното дерби” е Антонио Вутов, който е в групата, въпреки че още не е навършил 16 години. Със сигурност в историята на този двубой никога не е участвал чак толкова млад футболист.