Звездата на Черно море Матиа Курьор става все по-търсен събеседник в чужбина след силния сезон със "зелено-белия" екип. След интервюто пред медиите в Мартиника, сега беше потърсен и от френско издание, пред което направи искрена изповед за кариерата си и живота в България. 

Националът на Мартиника сподели, че е силно впечатлен от феновете у нас и даде пример с финала за Купата на България през май, който отборът му спечели с 2:1, а самият той беше сред героите. Но впечатление са му направили привържениците на "сините". 

"Аз съм фен на ПСЖ и съм ходил на много мачове във Франция. Но няма база за сравнение с това, което виждам по стадионите в България. През май играх финал за Купата, а на стадиона имаше 15 хил. Чувствах се обаче, че все едно са 100 хиляди! Създадоха невероятна атмосфера, велики са!"

"В България има два отбора - Левски и ЦСКА. И тези тимове няма за какво да завиждат на Лига 1 относно феновете си, а напротив. Имам един приятел, който е фен на ЦСКА, но семейството му е от Левски. На мен тази ситуация ми е забавна, но той много страда. Даже ми е казвал, че роднините му се чудят в какво са сгрешили, за да е от другия лагер."

"Феновете на тези отбори са наистина луди. Но това е не само в България, в Сърбия също. Затова разбирам играчите, които отиват да играят в Левски, ЦСКА, Цървена звезда, Партизан. Да, с тези отбори няма да спечелят много пари и международни отличия, но емоциите ще са винаги с тях, ще имат подкрепа от трибуните."

"Ето, в България сега ЦСКА дори не е в групата, а лидер е Лудогорец. Но никой в България не им обръща внимание и си мислят, че това е просто отборът на гребена на вълната в момента", сподели Курьор в интервюто си.