"Благодаря на всички. Обичам Варна. Обичам всичко тук. Само Черно море“, заяви халфът на Черно море Матиас Курьор веднага след като получи приза за "Футболист на Варна за 2015 година".

"Мисля, че изминалата година бе най-добрата за мен във футболния ми живот. Надявам се през тази да се представя още по-добре както аз, така и отборът. Бяхме елиминирани за купата, но се надявам да успеем да влезем в тройката този сезон. Не ми се говори за трансфери и за интерес на други отбори към мен в момента. Аз съм футболист на Черно море и тук се чувствам щастлив. Имам договор и ще се опитам да дам максимума от себе си за Черно море. Тук се чувствам обичан. Обичам отбора ни и привържениците ни. Дали ще остана в „Черно море” след края на сезона? Ще видим. Сега искам да се съсредоточа върху представянето ни в шампионата и върху това, което ми предстои да свърша тук. След това ще говорим", коментира Курьор.

На въпроса дали е имало интерес към него от страна на Динамо Минск каза, че може би е имало, но не му се говори на тази тема, тъй като в момента го интересува Черно море, където има договор и смята да го изпълни.