Спортният директор на Ботев Пд Сашо Александров бе категоричен, че „канарчетата“ са надиграли Локо Пд по всички показатели. Пловдивското дерби не излъчи победител, като завърши при 0:0.

„Не се радваме за точката, радваме се за играта. 9 положения са достатъчни. Явно Локо Пд дойде за хикс. На терена имаше един отбор, който играеше и това бяхме ние. Липсваше ни гол. Ние ги надиграхме по не знам какъв параграф. Казах и на играчите, че няма от какво да се срамуват. Настроението в съблекалнята е минорно, защото положенията се редяха, а не можахме да вкараме гол“, започна Сашо Александров.

„Ние не сме афиширали, че искаме Лига Европа, играем мач за мач. Продължаваме напред. Ако играем така, няма да има проблеми. С изключение на мача с ЦСКА, където не играхме добре, се развиваме отлично. И на трибуните се представихме отлично. Играта на Ботев върви по възходяща линия, откакто Мъри пое отбора“, допълни още ръководителят.

„Важното е са играем добър футбол, правилен футбол. Щом се стигна до там, че Локомотив да се радва на точка, значи сме много голям отбор“, завърши Кривия.