Ботев и Локомотив завършиха 0:0 в дербито на Пловдив. Последният мач от 26-тия кръг бе чакан дълго, но на стадион „Христо Ботев“ двата отбора не успяха да покажат най-добрата си игра и така и не си отбелязаха голове.

Със сигурност за загубените две точки може да съжалява единствено отборът на Ботев, който през целия мач показа по-добра игра, тотално надигра съперника си, но направи куп пропуски, които в крайна сметка лишиха „канарчетата“ от заслужена победа. Над всички на терена бе младата звезда на домакините Тодор Неделев, който бе в основата на всичко по-интересно. Именно той обаче направи повечето пропуски за своя отбор. Вратарят Йордан Господинов пък се превърна в големия герой за „смърфовете“, тъй като се справи перфектно и отчая опитите на „жълто-черните“ да отбележат гол.

ВИДЕО: Ботев надигра Локо, но пловдивското дерби завърши без голове

източник: LAP.bg

Мачът започна с по-добра игра на домакините, които в първите минути отправиха опасни шутове чрез Тодор Неделев и Луис Педро, но те бяха отразени от Йордан Господинов.

Последваха минути, в които натискът на Ботев затихна, а преобладаваха грешките в средата на терена и фауловете, довели до жълти картони за Минев и Златински.

ВИДЕО: Ботев надигра Локо, но пловдивското дерби завърши без голове

източник: LAP.bg

В последните 15 минути на първата част обаче „канарчетата“ отново погледнаха доста сериозно към вратата на Локомотив. Тодор Неделев имаше чудесен шанс за гол след двойно подаване с Мариян Огнянов, който го изведе в добра позиция, но ударът на талантливия халф излезе в аут.

„Смърфовете“ също можеха изненадващо да открият резултата. Рангел Абушев бе изведен страхотно от Златински очи в очи със Стаховяк, но с шпагат стреля в тялото на вратаря.

След почивката статуквото на терена се запази – Ботев бе очевидно по-добрият отбор и го демонстрираше с играта си, която се водеше предимно в половината на Локомотив. В същото време пък единоборствата между футболистите станаха доста по-остри, което доведе и до един куп жълти картони.

ВИДЕО: Ботев надигра Локо, но пловдивското дерби завърши без голове

източник: LAP.bg

В 63-а минута Неделев стреля много опасно от фаул, но Господинов отново бе на мястото си и спаси. Малко след това пък нов силен изстрел на Неделев мина на сантиметри от вратата на „смърфовете“.

В последните минути Ботев отново натисна в опит най-накрая да вкара гол. Мариян Огнянов стреля слабо покрай гредата, а след двойно подаване със Спрокел, Неделев стреля над вратата, а това бе и последната опасност в мача, който в крайна сметка завърши 0:0.

Със загубените 2 точки Ботев усложни битката си за третото място с ЦСКА като вече е на 3 точки зад „червените“. Локомотив пък е на седмо място с 36 точки.