„ЦСКА ще изиграе достатъчно контролни срещи за да сработи състава си и да бъде готов за „високия старт” на новото първенство – а именно гостуването в Ловеч на Литекс” – така членът на Управителния съвет на „червените” Емил Костадинов коментира тегления жребий за „А” група за сезон 2007/08 година.

ЦСКА почва срещу „оранжевите” на 11 август, а в предпоследния 14-и кръг е „вечното дерби” срещу Левски на ст.”Г.Аспарухов”.

До първия кръг на шампионата Литекс ще е изиграл три официални мача – срещу Слима за Купата на УЕФА и за Суперкупата на страната срещу Левски, докато за „армейците” това ще бъде първи официален двубой.

„Да, това може и да се приеме за малък проблем. Литекс е много добър отбор, мачовете ни срещу тях винаги са трудни, но съм сигурен че ще стане интересен мач. Започваме срещу един от основните фаворити за титлата, след това обаче ни предстои доста по-поносима програма, чак до дербито с Левски”.

Костадинов не изрази опасения, че последните кръгове на този дял ще се играят под угрозата от лоши терени. „Това решение го взехме заедно с колегите от футболния съюз, след като миналата година видяхме колко дълго време до декември можеше да се играе.”

На въпрос за селекцията към днешна дата, членът на „армейската” управа заяви, че ЦСКА винаги е отворен за добри играчи на средно добро европейско ниво и ако се отдаде подобен вариант, не биха се отказали от привличането му.