Футболистът на Черноморец Бургас Костадин Дяков беше една седмица в елзенкирхен, където тренира с футболистите на Шалке 04 и взе участие в две контроли на тима.

С него замина и още един играч на „акулите” Александър Стоймирович, но ден преди първата контрола сърбинът получи неприятна травма, минути преди края на oренировката. Това го извади от състава за контролните мачове, но за щастие се оказа, че неговата контузия не е сериозна. Днес Стоймирович премина ядрено-магнитен резонанс, който показа разтежение на вътрешни коленни връзки, диагноза, която бе поставена и в Германия. Играчът ще почива до края на тази седмица и ще започне тренировки, като очакванията са до 15-20 дни да е готов за игра.

И двамата български футболисти са направили отлично впечатление на германските специалисти от Шалке 04 с добрата си физическа подготовка, техническите и спринтовите си качества. Костадин Дяков взе участие и в двете контроли, които започна заедно с титулярите на кралско сините като показа завидно самочувствие и добро взаимодействие със своите колеги на терена. Той е асистирал за едно попадение на Курани, но реферът е отсъдил нарушение на нападателя и голът не е бил зачетен.

Според футболиста на Черноморец равнището на организацията и подготовката на футболистите в немския клуб е на супер ниво. Условията, при които тренира отбора – също. По отношение на тренировките играчът сподели, че те са също толкова динамични и натоварващи, както тези които се водят в Черноморец. По този повод Дяков допълни, че независимо от факта, за съществуващата голяма разлика в икономическо отношение между Германия и България, Черноморец Бургас не отстъпва на немския тим като организация и ефективност на работа. Това той отдава на работата, която вършат в Бургас Красимир Балъков и Фреди Бобич, имащи изключителната подкрепа за това и на собственика на тима Митко Събев. Самото пристигане на Дяков и Стоймирович в Германия се осъществи именно на тесните връзки и отличните контакти между мениджърите на двата тима.

В медиите ден след прибирането на Дяков и Стоймирович в страната, наставникът на Шалке Феликс Магат е заявил, че българските футболисти са оставили у него много добри впечатления и той ще продължи да следи тяхното представяне в шампионата на страната ни.