Дълг към Константин Жеваго за над 1 млн. евро може да сложи прът сделката с новите кандидат-купувачи на ЦСКА. Днес официално фирма „Пепаз трейдинг корпорейшън“ информира за наложен запор върху акциите на ЦСКА. За този запор gong.bg съобщи още на 17 ноември 2010 година, като тогава бе излязло само решението на Софийски окръжен съд. През юли 2011 година това решение е било потвърдено и от Апелативния съд в София. Успоредно с това върви и търговско дело изходът, от което ще стане ясен на 16 октомври тази година. Тогава е насрочено заседанието на Апелативния съд, след като на първа инстанция „Пепаз трейдинг корпорейшън“ е спечелила делото в Софийски окръжен съд, а сега ЦСКА обжалва. Ако Апелативния съд отсъди в полза на регистрираната в Белиз офшорка контролирана от Живаго, то тогава компанията ще разполага с акциите на ЦСКА.

Към 17 ноември 2010 година дългът е бил 556 198,37 евро главница и 475 000 евро законови лихви.

Решението за запора на акциите на ЦСКА не означава обаче, че те не могат да бъдат прехвърлени. На този етап решението на търговското дело не е влязло в сила докато не се произнесе Апелативния съд. Това дава възможност на Титан да прехвърли акциите на новото Акционерно дружество. Друг е въпросът обаче, че ако в крайна сметка съдът се произнесе в полза на „Пепаз трейдинг корпорейшън“ сделката ще бъде обявена за нищожна и компанията на Жеваго ще разполага с акциите на клуба и може да ги продава.

Друга възможност за решаване на казуса е изплащане на дълга към компанията на Жеваго, с което взаимоотношенията ще бъдат изчистени.