Сериозен удар понесоха собствениците на ЦСКА Димитър Борисов и Иво Иванов. Днес стана ясно, че преди 15 дни е наложен запор върху акциите на „Титан интернешънъл холдинг”, който е собственик на голяма част от фирмите на Борисов и Иванов, включително и на ЦСКА чрез „Титан Спорт” ЕАД, както и върху трансферите на двама футболисти на „червените” – Килиън Шеридън и Маркиньос.

Запорът е наложен на 29 октомври тази година от Софийски окръжен съд приведен в действия от частен съдебен изпълнител по молба на „Пепаз трейдинг корпорейшън”. Документите за запора вече са налични и в Търговския регистър и публично достъпни.

Според запорното решение и обезпечителната заповед са запорирани 100% от акциите на „Титан интернешънъл холдинг”, а в следствие на това и 100% от капитала на „Титан Спорт” ЕАД, която фирма пък притежава 100% от капитала на „Професионален футболен клуб ЦСКА” ЕАД и съответно със запора на акциите на холдинга са запорирани и тези на дружеството „Титан – АС” ЕООД, което е притежавано от „Титан интернешънъл холдинг”.

Освен проблемите по запора на акциите на различните дружества, притежавани от холдинга е наложен запор върху трансферните права на двама футболисти в лицето на Килиън Шеридън и Маркиньос. Това означава, че в момента двамата футболисти не могат да бъдат продавани, докато „Титан интернешънъл холдинг” не изчисти дълга си към „Пепаз трейдинг корпорейшън”, който възлиза на малко над 1 млн. евро. Дългът е формиран от 556 198, 37 евро главница и 475 000 евро законови лихви.

Не е ясно кой стои зад „Пепаз трейдинг корпорейшън”, която е регистрирана в южноамериканската държава Белиз. Вероятно става дума за офшорна компания, която е свързана или с предишния собственик на ЦСКА Прамод Митал или с предишния кандидат-купувач Константин Жеваго.

Запорното решение и обезпечителната заповед може да видите в търговския регистър:

https://public.brra.bg/Documents/RetrieveDocument.ra?DocGuid=a21bec1b116242a895b92b61ad62e9c1