„Аз отстраних Хайри от отбора. Взех това решение, когато анализирах играта му срещу ЦСКА. Взех решението в неделя, в почивния ден след мача и първо информирах клубния президент Митко Събев и мениджъра Душан Буковац, а в понеделник уведомих и футболиста”, посочи старши треньорът на Черноморец Бургас Антон Велков на пресконференция днес, преди мача с Левски. От понеделник вторият капитан на „акулите” тренира отделно от отбора.

„Не е редно да се казва, че Хайри е единственият виновник за загубата от ЦСКА. За 2 месеца обръщах най-много внимание на този футболист, защото е много емоционален. Хайри тренира под знака на недоволството и мисли, че е ощетен от създалата се ситуация. Той смята, че през зимата е имало реални оферти за него от други клубове, в които е можел да направи крачка напред в кариерата си. Така той попадна в капана на негативното настроение. Отстраних го, за да се успокои, тъй като в това настроение не е полезен нито на отбора, нито на себе си. Моите уважения към всичко, което е направил, но смятам, че с това свое решение предпазвам и отбора, и футболиста”, аргументира се старши треньорът.

Той беше категоричен, че в тима няма други играчи, обладани от подобни негативни настроения.

Стана ясно още, че Муса Койта ще бъде големият липсващ в групата на бургазлии за гостуването на Левски. Велков посочи, че едрогабаритният нападател е тренирал с проблеми през тази седмица с отбора, тъй като не е напълно възстановен от травмата си. Заради по-леки болежки по едно занимание са пропуснали капитанът Траян Дянков, Георги Андонов и Йозеф Йозефсон, които обаче ще бъдат на разположение на наставника. „Акулите” поемат на път утре в 8.00 часа. Мачът е в събота от 18.00 часа.

От групата отпадат още третият вратар Ник Дашев, Живко Петков и бразилецът Габриел Атц, който все още не може да понесе натоварвания на 100 процента след лечение.

Запитан докога ще чака Савио да разкрие потенциала си, Антон Велков заяви, че новото попълнение още не може да намери общ език на чисто футболно ниво със съотборниците си. „Затова изявите му изглеждат повече солови. Надявам се да усети отбора и да се интегрира в него, което не може да стане само за два мача”, изтъкна старши треньорът.