Спортният директор на ЦСКА Атанас Караиванов заяви, че се съмнява в провокация срещу Орлин Орлинов и ЦСКА.

„Това е много неприятен инцидент. Орлинов обаче е наш футболист и ние ще направим всичко, за да стигнем до дъното на тази история. Ще направим собствено разследване, разчитаме и на властите", каза Караиванов пред БГНЕС. Той добави, че ако вината на младия играч се докаже, "червените" няма да го толерират.

„Футболистът е футболист не само на терена, а и извън него. Той представлява тима, така че от всичко, което се случи, страда марката ЦСКА. Ако се докаже вината му, то ние няма да го толерираме, но на този етап не искаме да избързваме. Аз лично, както и ЦСКА се съмняваме, че може да има провокация срещу футболиста и тима. Ние обаче не искаме да ставаме съдебен орган. Ще изчакаме да се докаже или не", допълни Караиванов.

Той заяви, че няма да е лесно Орлинов да бъде уволнен, дори ако се потвърди, че е извършил, това в което го обвиняват.

„Футболистите са по-защитени от ръководствата, не е никак лесно просто да се уволни някой играч, ние обаче такова поведение няма да толерираме", каза още спортния шеф на "армейците". Той сподели и личните си впечатления за нападателя. "Заварих го в ЦСКА преди два месеца. Знам, че е имал проблеми в предишните си тимове, приобщаването му и при нас не бе на ниво. Той определено е човек, който създава проблеми", допълни Караиванов.

Нападателят на ЦСКА бе задържан снощи в 6-то РПУ в София заради побой над жена. Той е нанесъл тежка травма на модела и репортер в МСАТ Катрин Вачева. Тя е със сътресение на мозъка, счупен нос и множество охлузвания след като е малтретирана в продължение на часове.