Три контролни срещи ще изиграят футболистите на ЦСКА по време на първия подготвителен лагер в Турция. Миодраг Йешич държи да прегледа на живо качествата на футболистите, с които замина на лагер, за да може да прецени дали е нужна допълнителна селекция и дали ще бъде освобождаван някои. Така има огромна вероятност именно „червените“ да стартират първи с проверките от българските клубове, като изключение прави единствено Пирин Гоце Делчев, който е от известно време в Турция.

Според предварителния план ЦСКА трябва да играе мач идната сряда на 16 януари, като съперник по всяка вероятност швейцарския Сервет Женева. На полусезона Сервет се намира на последно място в класирането с едва 11 точки на цели 6 от предпоследния Цюрих.

ЦСКА гласи още две проверки – срещу азербайджанския Симург и втородивизионния руски УФА. Създаденият през 2005 година тим на Симург се намира на второ място в първенството на Азербайджан, въпреки че миналата година се бореше за оцеляване в елита. УФА пък се намира в средата на класирането на руската втора лига.

За момента официалният сайт на Сервет Женева е обявил контрола с УФА, за датата, за която се коментира евентуален сблъсък с ЦСКА, но се очаква това да бъде променено. Също там швейцарците са обявили и мач със Славия, който трябва да се играе на 19 януари, но по същото време „белите“ ще се подготвят в Сандански.