Наставникът на Литекс Миодраг Йешич отдаде загубата с 0:2 от ЦСКА на индивидуални грешки при попаденията на "червените".

Но той не съжалява толкова за поражението, защото целта на ловчанлии да се класират за Лига Европа отдавна беше изпълнена. Ето и какво заяви Йешич:

"Още от първата минута бяхме с амбицията да играем нападателен футбол. Контролирахме мача и играта и създавахме шансове."

"Днес загубихме, защото изпуснахме положенията си. Като не вкараш, получаваш голове и няма как да спечелиш. Особено първата ни ситуация беше над 100%."

"Допуснахме първия гол, защото не бяхме подготвени за статичното положение през първото полувреме. Преди почивката бяхме много по-добри, но не вкарахме. Съперникът ни е качествен и опитен отбор. И когато не вкараш, те се възползват от грешките ти. А най-трудно е да върнеш гол на ЦСКА на "Армията"."

"След почивката направихме много положения, но не ги вкарахме. Ударихме и гредата, което беше малшанс. И допуснахме грешка с втория гол на Косоко, чийто индивидуални качества доведоха до това попадение, получихме и червен картон, след което мачът за нас свърши. Честитя победата на ЦСКА."

"Не ми е лесно да дойда така на "Армията", но такава е професията. Аз съм професионалист и сега давам всичко от себе си Литекс да се развива и да печели. Сами видяхте, че бяхме излезли с идеята да победим, но не стана. Искам да благодаря на публиката за това, как ме посрещна от началото."

"Още като дойдох, имаше една криза на резултатите. целта пред мен беше да излезем от тази криза и да се класираме за Европа. Постигнахме я, а и днес опитахме да направим нещо повече, но не се получи."

"Имаме още три мача, ще се опитаме да спечелим максимален брой точки от тях. Искаме да играем и добър футбол, както беше днес до червения картон. Още не е ясно и къде ще сме в крайното класиране. Но целта си я изпълнихме."

"Сами видяхте, че имахме малшанс с контузия на Ваюши от началото. Когато той е 100% готов създава пространства за другите, а сега го нямахме от началото. А и ЦСКА е добър отбор, който се защитава много добре. Трудно е все пак при такъв отбор да създаваш ситуации, но ние го правехме", сподели Йешич след двубоя.