Капитанът на Литекс Ивелин Попов заби 4 гола за Литекс във втората контрола на „оранжевите” за 2010 година. Ловчанлии разбиха с 6:1 Малеш Микрево в село Дамяница.

Юношата на Левски се развихри през второто полувреме на спаринга и оформи карето си от попадения в 45-та, 52-та, 78-та и 88-та минути на контролата. Така Попето вече има пет гола в двете контроли на Литекс от началото на зимния подготвителен период, след като вкара и на Сливен в събота. Другите две попадения за лидера във временното класиране в А група вкара бразилецът Том.

Ловчанлии откриха резултата в 33-та минута. След изпълнение на корнер Сандриньо пробва шут от линията на наказателното поле, топката се отби в защитник и се върна при Том, който с плътен удар по земя откри резултата.

Две минути по-късно Ивелин Попов отне топката от защитник и я подаде на Том. С левия крак бразилецът отбеляза втория си гол в мача. В края на първата част Том върна жеста – след страхотен самостоятелен пробив през центъра той пусна отличен извеждащ пас към Ивелин Попов и капитанът на Литекс от движение вкарва красиво за 3:0.

В 52-та минута бърза триходова комбинация на Литекс завърши с четвърти гол във вратата на Малеш. Петър Занев изведе Момчил Цветанов по левия фланг, халфът центрира в наказателното поле, където Ивелин Попов вкарва втория си гол в мача.

Почетният гол за Малеш падна в 61-та минута. Георгиев отне топката от Пламен Николов, илезе сам срещу вратаря Тодоров и намалява резултата на 1:4. В 78-та минута Попето оформи своя хеттрик. Той пое топката от центъра и с дрибъл стигна до границата на наказателното поле, където направи двойно подаване с Тафраджийски и със страхотен удар направи резултата 5:1.

Три минути преди края на мача Ивелин Попов отбеляза четвъртия си гол в мача, след като получи топката от Дока в наказателното поле, премина през двама играчи на Малеш и с премерен шут оформи крайното 6:1 за Литекс.

Треньорът на „оранжевите” Ангел Червенков започна двубоя със следната единайсеторка - Урош Голубович, Николай Бодуров, Илия Миланов, Пламен Николов, Михаил Венков, Георги Миланов, Сандриньо, Ивелин Попов, Том, Момчил Цветанов и Светльо Тодоров.

През второто полувреме в игра за Литекс се появиха Тодор Тодоров, Петър Занев, Кристиян Тафраджийски, Вилфред Нифлор,Ивайло Петков, Радостин Кишишев, Александър Цветков, Небойша Йеленкович и Дока.

С този успех Литекс вече има 10 гола в два мача след като в събота победи с 4:0 Сливен. „Оранжевите” се прибират в Ловеч на 30 януари, а на 2-ри февруари заминават за турския курорт Анталия, където ще изиграят още 4 контроли.