Един от символите на Левски в последното десетилетие Димитър Иванков сподели специално за Гонг, че следи това, което се случва преди вечното българско дерби между „сините” и ЦСКА.

„Определено следя това, което се случва в лагера на „сините”, с интерес очаквам да видя развитието на мача в неделя. Надявам се Левски да победи и да го направи с добра игра, с която да зарадва привържениците си. Все пак мисля, че ще бъде труден мач и за двата отбора”, започна той.

„Вчера се чух с Йовов и Живко Миланов – пожелах им успех, в който не се и съмнявам. Просто Левски е по-добрият, по-опитният и стойностен отбор и мисля, че ще излезе с чест от този мач”, продължава Иванков.

„Не знам, кой може да се превърне в герой за „сините” – мисля, че абсолютно всички от отбора могат да се превърнат в герои. ЦСКА е в доста изгодна позиция преди дербито, предвид точковия актив, който имат. Но миналата година въпреки преднината от седем точки за „червените” всички знаем кой стана шампион” коментира още стражът.

„Целият отбор има принос затова, Левски да не получи гол от ЦСКА от толкова много време (420 минути), но може би тактиката, която „червените” използват срещу Левски е виновна. Надявам се в това дерби да има голове, дано да са с един повече за Левски разбира се. Публиката иска спектакъл, иска зрелище, така че дано двата отбора да й го предоставят”, добави „синята” легенда.

„Имам гол в дербито – в същия мач, имахме две дузпи в наша полза – първата я вкарах, втората обаче я изпуснах. Тогава определено бяхме с класа над съперника. Естествено тръпката е голяма – заслужава си да си футболист на Левски или ЦСКА”, припомня си вратарят.

„Само бъдещето може да покаже, дали пак ще бъде част от това дерби. Разбира се, аз никога не бих се отказал да бъда част от такъв двубой. Един ден може да съм начело на Левски и да изведа „сините” именно в дербито”, сподели Иванков. 

Чуйте цялото интервю на Димитър Иванков специално за Гонг.