Четвъртият в света Ивайло Йорданов даде първото си интервю като част от екипа на Литекс. Бившият играч на Спортинг сподели, че отборът от Ловеч е голям клуб, в който се работи професионално и това го е накарало да приеме предизвикателство.

„Много фактори ме накараха, това е един голям клуб, работи се много професионално, имам честта да познавам президента и Ангел (Червенков) от доста време. В последното интервю, което съм давал, ме питаха, какво ще ме накара да се завърна във футбола и аз казах, че трябва да има точни и ясни правила и точно тези неща ме накараха да се върна в българския футбол”, заяви Йорданов.

„Парите, които са в португалския футбол и тези в българския не могат да се сравняват. Аз не се занимавах с футбол в последните три години заради съдебните спорове. Но след бенефиса дойде тази покана и реших да се завърна в българския футбол. Както казвам, ние ще работим за това да подготвим максимално отбора за предстоящите мачове. Аз не съм излизал от обстановка, мисля, че ще се справя много бързо”.

„Ще работим с Ангел и с другите винаги да подготвим максимално отбора и да бъде достоен противник в Европа и България. Трябва да бъдем, реалисти и че ни трябва и малко късмет. Трябва да сме подготвени добре, това е основното и вече ако имаме късмет, можем и да успеем”, допълни Йорданов.