Старши треньорът на Литекс Ангел Червенков даде интервю след първата тренировка на своя отбор за новия сезон. Той сподели, че основната цел на отбора през сезона ще бъде да се „утвърди като грамотен уверен тим, който да показва добра европейска класа”.

„За новите попълнение вече вие знаете за един играч, Брату вече е тук и работи от днес с отбора. За сега няма да привличаме нови имена. Разчитаме на младите футболисти, които и миналата година бяха част от отбора, надявам се тази година да имат по-голям шанс за изява. Ако на пазара се появи име, което би помогнало на Литекс в европейските клубни турнири, няма да се откажем. Селекцията е процес, в който Литекс има успех и винаги е намирал точния избор. Стойчо Стоилов се занимава със селекцията на Литекс, от моя страна бе посочен тип футболист като виждане, като човек, който да ни свърши работа и такъв футболист бе намерен в лицето на Брату”.

„Не бих казал, че имаме остра нужда от нови футболисти, имаме достатъчно футболисти с добра конкуренция, това ни доведе до успеха миналата година”.

Относно привличането в щаба на Ивайло Йорданов, Червенков коментира: „Винаги, когато можеш да се довериш на човек с богат опит, с изключителен професионализъм през годините, в треньорската си кариера има добър опит като треньор в Спортинг и в националния отбор. Той може да добави в щаба на Литекс неговите идеи, неговите виждания. Надявам се той да бъде много полезен човек за нашия екип”.

„Целите през Литекс са да се утвърди като грамотен уверен тим, който да показва добра европейска класа и игра и да имаме трайно присъствие в Европа, трябва да изкачим още една крачка напред”.

„Нашият щаб и футболистите ще направят всичко възможно отборът да бъде подготвен по най-добрия начин, а никой не може да даде гаранции, основното за нас е да бъдем готови за какъвто и да е противник”.

За целите на отбора, специалистът каза: „Рано е да се каже, ние сме максималисти, за нас е важно да дадем всичко от себе си Литекс да изглежда по най-добрия начин”.

„Има преотстъпени футболисти, те се върнаха в нашия отбор. До края на седмицата ще се вземат решение около други футболисти. Никога не съм бил изнервен, спекулациите дойдоха от друго ниво, аз се радвам, че мога да продължа работата си в Литекс. Искам да видя малко повече, докъде може да стигнем в Европа”, завърши Червенков, който обясни, че отборът ще хвърля сили и в първенството, и в евротурнирите.