Старши треньорът на ЦСКА Гьоре Йовановски заяви, че най-голямата грижа преди мача срещу Бешикташ в четвъртък е да подготви отбора психически за това, което предстои.

„Отборът на Бешикташ вече е разузнан. Гледахме последните 4 мача. Имаме информация за всички футболисти. Имаме човек в Истанбул, който ни помага в това отношение. Лично аз имам голямо желание да се представим добре. В Турция ние представяме ЦСКА като отбор и българския футбол. Тази година Бешикташ даде най-много пари за трансфери на футболисти в своята история. Това са играчи, които могат да играят във всички големи клубове на Европа. Мисля, че можем да се противопоставим. Много е важно футболистите да ги подготвим психически. Играл съм на Инюню и знам каква е атмосферата. Според статистиката това е най-шумната публика в Турция. Много е важно първите 15-20 минути да не допуснем гол. Най-силната страна им е началния домакински натиск. Имат качествени футболисти, които могат да решат мача. Не трябва да даваме много пространства на съперника. Всеки резултат, който не е загуба е добър резултат. Миналата седмицата казах, че можем да играем офанзивно независимо къде играем. Моята футболна философия е да играем офанзивно и да нападаме и да изгубим 5:0, а не да се браним и да паднем с 1:0”, каза Йовановски.

Македонският специалист допълни, че за двубоя с турския тим няма да могат да се възстановят Фабрицио Грило и Йордан Минев. „Трябва да са 100% готови за мача, но това няма да стане. Не можем да очакваме да играе Минев, който не е работил с отбора. Само Спас Делев има лека контузия, но той ще бъде подготвен за Бешиткаш”, каза Йовановски.

Треньорът допълни още, че има ясна представа за атмосферата на „Инюню”, след като има изиграни 3 сезона в турското първенство, а и освен това две години е бил треньор в южната ни съседка.

„ЦСКА може да подобрява играта си във всички линии. Най-големия проблем на ЦСКА е, че имаме много футболисти, които не са играли заедно. Трябва време, а време ЦСКА няма. Футболистите и треньорите трябва да се концентрираме върху играта. Другото е работа на ръководството”, каза Йовановски.