Президентът на Сливен Йордан Лечков похвали своите футболисти за играта, въпреки загубата от Литекс с 0:1 в мача от предния кръг в А група. Лечков обаче остро разкритикува съдиите на двубоя с „оранжевите”.

Членът на Изпълкома на БФС коментира и ситуацията в националния отбор, като сподели, че подкрепя новия селекционер Лотар Матеус, но добави, че не вижда как България ще започне да бие големите, при положение, че съдиите решават мачовете в А група.

Ето какво сподели Лечков:

На мен лично мачът ми се стори добър от наша страна. Но почват да ме изнервят съдиите, много ни режат. Този същия съдия ни поряза с два гола срещу Черноморец. Днес също. Първото полувреме беше много несправедливо според мен. Нямаме претенции за дузпата. Но искаме по-добрите отбори да идват тук и да ни надиграват. Но не така. Дали коментираме реферите в Изпълкома или с медиите, все едно и също. Жалко е, тъй като ние харчим доста средства, пък нещата не се получават. Затова ни е на такова дередже футболът. В наказание за Ивайло Стоянов няма смисъл, след него ще дойде друг.

В последната година и половина нашият отбор е най-порязван. Поздравявам момчетата за играта, за нивото, което имаме. И те играят за пари, премии, но вече не знам в кой мач ги ограбват. Не знам какво да им кажа в съблекалнята. Ако толкова може този съдия, значи не е за А група. Нека да ни бият на терена. Нямаме апетити за първото и второто място, но искаме да играем.

За националния отбор го говоря от години. Трябва да се разбъркат картите. Дойде един човек, който има смелост да го направи. Подкрепяме го Матеус. Нека да дава възможност на и на други момчета. Но с такъв футбол не виждам как ще започнем да бием големите. Не знам дали футболистите в А група са на толкова ниско ниво за националния отбор, но не виждам и тези в чужбина да показват кой знае какво.