Като гост Литекс победи Сливен с 1:0 с гол на Вилфред Нифлор от дузпа и се изравни по точки на върха в класирането в А група с Левски, който от 21 часа посреща Пирин Благоевград.

Първият двубой от десетия кръг на родния шампионат се игра на тежък терен на стадион Хаджи Димитър, където се бе изсипал проливен дъжд.

Срещата под Сините камъни започна равностойно, като след средата на първото полувреме оранжевите взеха лек превес.

При липсата на чисти положения за гол изглеждаше, че почивката ще дойде при резултат 0:0, но в 42-ата минута съдията Ивайло Стоянов отсъди дузпа за Литекс, която Вилфред Нифлор хладнокръвно реализира. Бялата точка бе посочена, след като Том се измъкна от отбраната на Сливен и бе закачен леко от вратаря Евгени Караманов в наказателното поле.

През втората част трудният терен си каза думата и играта не бе впечатляваща, като имаше по само една сериозна опасност за гол пред двете врати.

В 63-ата след центриране на Христо Янев от пряк свободен удар, националът Николай Бодуров стреля с глава, но вратарят Евгени Караманов улови.

Две минути преди края на мача стражът на гостите Виничиус Баривиера не бе убедителен при далечен изстрел и изби топката нависоко, кълбото се върна в наказателното поле, но там бе отсъдено нарушение в атака и опасността приключи.

С повече желание и борбеност Литекс взе трите точки в Сливен и застигна лидера Левски. Двата тима имат по 22 точки, но оранжевите са изиграли един мач повече и са втори, тъй като имат по-лоша голова разлика от сините.