Акционерът в ЦСКА Юлиян Инджов също потвърди информацията, че клубът ще продължи съществуването си в настоящия си вид и ще оцелее, макар да играе във В група от новия сезон. Той ще се заеме с издръжката му заедно с Гриша Ганчев.

Инджов разкри, че са се водили редица преговори за спасението на "червените" и това е последният вариант. Той също сподели за разговори за преименуването и на Локомотив София, които обаче са се провалили. 

"Беше голяма сага. Търсихме най-различни варианти за спасението на ЦСКА. Проведоха се доста срещи, но не се получи. За съжаление проектът Литекс, Гриша Ганчев, Васил Божков се разпадна."

"Опитахме се да намерим алтернатива на този проект с Николай Гигов, но и този вариант с Локомотив София пропадна благодарение на някои заинтересовани хора. Така в крайна сметка се стигна до предложението на г-н Ганчев да продължим по начина, по който той вече представи пред вас."

"Аз вярвам в неговата добронамереност, защото знам че той има сили и възможности да изведе ЦСКА там, където му е мястото в България и Европа", сподели Инджов пред агенция Блиц.

Той говори и за дълговете, които в крайна сметка доведоха ЦСКА до състоянието да играе при аматьорите. Според него, към момента задълженията са 25 млн. лв., но имало и над 10 млн. лв. скрити дългове. 

"Смъртта на ЦСКА за мен е започнала от момента, в който задълженията са минали 10 милиона лева. Това рано или късно води до тежко състояние. Само ще спомена, че ние заварихме ЦСКА със задължения над 30 милиона."

"Дори са повече. Когато направихме одит, се установи, че задълженията са в размер на 25 милиона. По непотвърдени данни обаче има още 10 милиона, които не са регистрирани в счетоводството."

"Действително заедно с Петър Манджуков инвестирахме доста пари. Впоследствие обаче Александър Томов не оправда нашето доверие и се принуди да прехвърли акциите си към клуба. По тази начин той да обяви личния си фалит в ЦСКА. Ние започнахме да търсим варианти за спасението и ето че го намерихме в лицето на г-н Ганчев."

"Истинският ЦСКА ще оцелее, а това е най-голямата им мечта, независимо че отборът трябва да играе във В група. Предстоят много емоции, докато върнем ЦСКА там, където му е мястото – не само на първото място, но и в Европа", сподели Инджов.