Старши треньорът на Берое Илиан Илиев заяви, че неговият отбор трябва да използва шансовете си, за да победи ЦСКА, но освен това не трябва да допусна лековати грешки като с Локомотив София. „Не може да се каже, че сме направили летящ старт, защото сме изиграли само един мач. Имахме малко късмет и повече себераздаване. Ще се опитаме да се противопоставим на ЦСКА. Нямаме цел задължителна победа. Трябва да се представим по-добре във фаза защита и имаме някакви шансове. Ако подходим лековерно в ситуации както срещу Локомотив ще имаме големи проблеми. Срещу опитни хора като тях допуснахме доста грешки и имахме шанс, че не ни наказаха. Допуснахме елементарни грешки. В средата и атака имаме опитни футболисти. В защита не успяхме да се подсилим с още защитници. Останахме да играем със защитата от Б група”, каза Илиев.

Специалистът допълни, че не се притеснява от разгромната победа на ЦСКА в първата среща срещу Локомотив Пловдив. „ЦСКА наказаха и малкото грешки, които Локомотив допусна до третия гол. Ако излизаме притеснени от този резултат няма да стане нищо. Респект към всички. Първо трябва да се уважаваме като противници и после да мислим как да го победим”, каза Илиев.

Относно домакинството в Сливен бившия играч на Левски изрази задоволство, че двубоя няма да е в София. „На собствен терен познаваш всеки ъгъл на стадиона. Сливен е по-близо до Стара Загора, но доста хора в региона сигурно обичат ЦСКА и ще имат възможност да ги подкрепят. Също така имат и няколко местни момчета, които ще получат подкрепа”, завърши треньорът.

След днешната тренировка на заралии стана ясно, че нападателят Иво Паргов няма да играе срещу ЦСКА. Голаджията е получил контузия, която го вади от групата за мача.