Старши треньорът на Левски Ясен Петров заяви след победата с 1:0 над полския Белхатов в Кипър, че късният успех на сините е бил заслужен.

„В дефанзивен план се справихме изключително добре, не допуснахме нито едно сериозно положение пред вратата ни. Противникът беше много добре подреден зад централната линия на терена. Имахме три положения, от които не се възползвахме, но накрая вкарахме”, каза Петров.

„Дадох шанс на повечето играчи да играят пълни 90 минути. Има още много, което да се желае в офанзивен план, но на този етап съм доволен.”

„Когато на един отбор малко му посвършат силите, другите качества на футболистите идват на преден план. Влизането на Мариан Огнянов на почивката освежи играта ни. Мисля, че в последните два мача играхме по-добре през вторите полувремена.”

„Мисля, че Даниел Димов и Марко Видович стояха добре. На всеки ще му трябва малко време, за да се нагоди към изискванията, които имам.”

„Матондо е играл досега във втория отбор на Рода, а сега играем с различни съперници. Мачът беше динамичен. Белхатов е доста здрав тим, който не ни отстъпваше в единоборствата.”

„Хубаво е, когато се случват хубави неща, когато се бележат голове. Вкарахме след статично положение. Мисля, че заслужихме победата”, каза Ясен Петров, след като Левски би с 1:0 Белхатов с гол от фаул на Марко Видович пет минути преди края.