Левски победи с минималното 1:0 полския Белхатов във втория си мач от подготвителния лагер в Кипър. Пред около 30 души публика на един от терените в Агия Напа, единственото попадение за “сините” от София вкара от фаул новото попълнение Марко Видович.

ВИЖТЕ ГОЛА НА ВИДОВИЧ ТУК!

Сърбинът започна като титуляр, заедно с другия нов в Левски Юлу-Матондо. Крилото направи няколко пропуска пред противниковата врата и бе заменен в средата на второто полувреме.

Левски започна в следния състав: на вратата Божидар Митрев, a пред него Дъстли Мюлдер, Сержиньо Грий, Иво Иванов и Видович. В халфовата линия стартираха Христо Йовов, Даниел Димов и Сашо Александров. Напред в нападение оперираха Даниел Младенов, Исмаил Иса и Матондо. През второто полувреме в игра се появиха Мариян Огнянов, младият Горанов и Миро Антонов.

Първата част бе сравнителна скучна, тъй като двата отбора не успяха да създадат голям брой положения пред противниковата врата. Най-добрата ситуация се отвори пред Дани Младенов още в 57-та секунда, но неговият удар мина встрани от вратата на Белхатов.

През второто полувреме, на два пъти Дъстли Мюлдер се включи добре в атака по дясното крило, но след центриранията му “сините” така и не успяха да стигнат до попадение.

Единственият гол падна в 85-та минута. Миро Антонов бе фаулиран на границата на наказателното поле отдясно по нападението. Капитанът Йовов и Видович застанаха зад топката, сърбинът все пак стреля, получи се лек рикошет в стената, който излъга Пуджелен и топката влезе в мрежата на поляците за 1:0 в полза на Левски.

Така, след хикса 2:2 с Дубница от неделя, “сините” от София постигнаха първа победа от лагера си в Кипър, над шестия в полското първенство тим на Белхатов.