Бившият футболист на Левски и ЦСКА Станислав Ангелов бе доста интересен събеседник след двубоя на сегашния му отбор Анортозис срещу Еносис в кипърското първенство.

Пелето призна, че много силно е искал да накаже бившия си съотборник в Левски Георги Петков, който пази вратата на гостите.

Ангелов категорично отказа да коментира националния отбор, в който се завръща след кратка пауза.

„Като се върна от лагера на националния отбор ще посетя Левски. „Сините” са ми в сърцето. Не сме си говорили с Петков преди мача, но се видяхме след него. То кой не си тръгна така от Левски. Няма какво да коментирам не е моя работа, те там си имат някакви разбирания. Имат си някакви договорки, кой ги спазва, кой не, взе да става банално и на хората. Неприятно ми е, че от цялата ситуация се петни името на този голям отбор – Левски. Всички, които сме работили в този трябва да му пазим името, защото това си е нашият отбор”, каза Ангелов.

Той се изказа изключително любопитно и по адрес на публиката, която подкрепя Анортозис в Кипър. „Доста сериозна публика. Идват на домакинствата, на гостуванията. Даже последния път счупиха стадиона на другия отбор. Искаха да пият полицаите и всички, но не и нас, нас ни поздравяваха. Не искам да ги сравнявам с публиката на Левски, защото с нея сме израснали. Такива сравнения са некоректни”, завърши Пелето, който бе част от силния тим на Левски, който игра четвъртфинал в турнира за Купата на УЕФА и влезе в групите на Шампионската лига.