Временният старши-треньор на Левски Ясен Петров бе изключително доволен след успеха на „сините“ с 1:0 във вечното дерби срещу ЦСКА. Наставникът благодари на привържениците за подкрепата към любимците им през целия мач и заяви, че в края на първенството те ще имат повод за радост.

„Тази победа я изстрадахме доста. Много съм развълнуван. Благодаря на хората за подкрепата, на момчетата, които днес се представиха като истински мъже“, каза Петров след края на мача.

„Ще направим всичко, за да зарадваме нашите привърженици. Аз им обещах нещо и го изпълних. В края на първенството те ще се усмихват, обещавам им го.“

„Знаете, че Левски е голям дразнител за всеки тим. Не очакваме лесни мачове до края на шампионата.“

На въпрос дали е съгласен с мнението на старши-треньора на ЦСКА Стойчо Младенов, че Левски е имал късмет, Петров отвърна: „Дай боже всеки път да печелим с късмет.“

„Щастлив съм, че победихме. Футболистите показаха, че са мъже срещу един много корав противник. Искам да им благодаря за мъжката игра. Мислим за следващия мач, който ще е толкова тежък, колкото и следващият. Бях уверен, че ще вземем този мач. Не мога да кажа, че тази победа спасява сезона. Трябва да покажем, че днешната победа е заслужена.”

„Още следващата неделя ни предстои гостуване на един корав отбор като Локомотив Пловдив. От вторник започваме да се подготвяме за следващия двубой. Не искам да коментирам думите на Стойчо Младенов, защото много уважавам този човек. Бяхме достатъчно търпеливи от самото начало на мача. След като отбелязахме гол, контролирахме нещата с много битка. Победителите не ги съдят за това как са постигнали победата. Съдията нямам намерение да го коментирам. Смятам, че съдията бе на нивото на това дерби. Определено излизането на Орлин поразклати нашата визия как да проведем двубоя.”

„Искам да подчертая и адмирирам мъжеството на играчите на Левски. Аз работя в най-доброто място в България в момента. Няма как да ме обиди това, че съм в Левски. Аз знам възможностите на Левски и бях убеден, че ние ще се изправим от ситуацията, в която се намирахме.”

„Ние сме длъжни да се доказваме всеки ден. Ние не трябва да спираме да се борим до край, за да може да сме на пътя на Европа. Ще разчитам на всички футболисти, които се готвят. Имаме още четири мача, в които Дарко Тасевски ще може да помогне. Нуно Пинто показа голям характер. Игра на обезболяващи инжекции. Постигаме две ценни победи и трябва да защитаваме марката Левски и в следващите четири кръга. Нямам практика да коментирам другите отбори, не е коректно.”