„По-важно е да печелим мачовете от първенството и да натрупаме преднина пред Литекс и Левски преди да се изправим срещу тях. В дербито – каквото стане“, заяви звездата на ЦСКА Янис Зику в Пресклуб България.

Зику спечели анкетата на в-к Футбол и Пресклуб България за играч на 4-ия кръг в А група. Румънската звезда е изпреварил своя съотборник Мишел Платини и Траян Дянков от Черноморец. Зику е спечелил 11 гласа от гласувалите 21 футболни специалисти. Платини е взел 7 гласа, а Дянков е останал с 3.

„Щастлив съм за този приз. Но искам да благодаря на моите колеги, без които това нямаше да е възможно“, заяви Зику.

„Имаме много добър тим, вярвам, че можем да бием всички и да станем шампиони. Левски и Литекс са основните ни конкуренти. Дано да сме натрупали преднина преди да се изправим срещу тях“, добави той.

„Гледах няколко мача на Левски, в които спечелиха трудно. Мисля, че можем да ги бием. Но понякога можеш да вземеш дербито, а след това да завършиш 3-ти в класирането. По важното е да печелиш другите мачове. А в дербито – каквото стане. Важното е накрая да сме първи“, каза още нападателят на „армейците“.

На въпрос, да сравни българското и румънското първенство, Зику коментира: „Трудно е да се направи такова сравнение. И двете страни си имат позитиви. Но Румъния има отбори в Европа в момента, докато България няма. Преди 10 години и Румъния бе така и отборите си играеха само в местното първенство. Случват тези неща.“

„В Румъния стадионите се пълнят на мачовете на големите отбори. Аз имам късмет, тъй като играя в най-добрия тим в България. Дано нещата с посещаемостта в България се променят, защото това е важно за спектаклите“, завърши нападателят на „червените“.