Голямата звезда на Ботев Юнес Хамза все повече се отдалечава от "канарчетата". Според последните информации от Румъния, той е в страната и води преговори за нов отбор. 

Днес на север от Дунав написаха, че кандидат за подписа му е шампионът Стяуа. Сега обаче според "Зиарул Национал", тунизиецът е на последни преговори с друг водещ местен тим - Астра Гюргево. 

Преговорите се водят лично от президента на клуба Дину Георге, който е амбициран да измъкне под носа на Стяуа и Джиджи Бекали трансферната им цел. Развитие се очаква до 24 часа. 

Босът на Астра даде интервю пред "Диги Спорт", като в него намекна, че има интерес и към друга звезда на пловдивчани - Александру Бенга, който дойде също като Хамза на Колежа през зимата. 

"Ситуацията с трансферите ни е напрегната, но не е безнадеждна. Ясно е, че сме закъснели, но имаме опции. Питате ме за Александру Бенга, когото познавам. Но да се пазарува от Ботев няма да е лесно, защото там ще искат пари за играчите си."

"Нормално е, вложили са средства в тях и ще искат възвръщаемост. Може да изминат и месеци, преди да се нормализират нещата при тях, така че ще видим", сподели Дину Георге пред изданието.