Румънският шампион Стяуа не се е отказал от привличането на звездата на Ботев Пловдив Юнес Хамза. Според авторитетно издание "Зиаре", той искал да се върне в Румъния, но не в Петролул, в който играеше преди, а да участва в Шампионската лига. 

Тунизиецът има няколко оферти и чистосърдечно е признал, че ще отиде там, където ще получи повече пари. Това прави оставането му на Колежа на практика невъзможно. В Румъния разкриха и защо е така. 

Изданието fanatik.ro пише за тежката криза при "канарчетата". От там се позовават на свои източници, според които таванът на заплатите при пловдивчани вече е намален на 3000 евро. Освен Хамза, засегнати са още Александру Бенга, Александру Куртеан и Сърджан Лукин. 

Според медията, техните заплати били по 12 хил. евро, което представлявало 75% намаление на възнагражденията им. Точно затова оставането на всички привлечени от Румъния звезди през зимата било невъзможно. 

Изданието твърди, че по всяка вероятност Лукин и Бенга щели да разтрогнат договорите си срещу обезщетение от по две заплати. Така сумата щяла да е 25 хил. евро за Бенга и 30 хил. евро за Лукин.