Спортният директор на Левски Георги Иванов – Гонзо бе много огорчен след загубата с 0:2 във вечното дерби срещу ЦСКА. Според него „сините” не са отговаряли на нивото на дербито.

„Отборът на Левски се е градил около 6-7 футболисти. Мен ме е яд от играта, която показахме, Левски не отговаряше на това дерби. За него трябва сърце, печели този, който е по-мотивиран, което не беше Левски. Видях един страх, който не е обясним за мен. Говорим постоянно, но на някои футболисти явно това им е нивото”, заяви Гонзо.

„Не знам, на какво се дължи играта на отбора и защо така играха. Жалкото е, че Левски не можа да създаде даже голово положение. Не трябва да се оправдаваме, казах ви, че поемам вината за това, което се случи. Беше ни ясно, че без тези четири човека и Бардон ще ни бъде много тежко, но очаквах едни футболисти, които получават по-малко шанс да дадат всичко от себе си. За мен ЦСКА не бе на добро ниво, но бе по-добър от нас. Поемам вината”.

Относно провала на трансферите на „карето” в Рубин, Гонзо заяви: „Повече яснота ще даде господин Батков. „Договорките, които са имали, са пропаднали”.

„Със сигурност много играчи ще си тръгнат зимата. Левски трябва да си промени манталитета. Със Славия видях отбор, който победи на ходом, с Локомотив загубихме и днес видях един отбор, който му е все тая, дали ще загуби. Нормално е да искаме да дават всичко от себе си и да са наясно, че играят в Левски, защото Левски е най-силният отбор в България. С тези четири човека и Бардон ще изглеждаме по различен начин. Сигурен съм и съм убеден, че Левски ще стане шампион. Това е проблем, че тези хора не приемат това, което им се говори. Всеки трябва да си даде самооценка”.

Относно контузията на Георги Петков, директорът на „сините” обясни: „Утре ще направи изследвания и ще знаем, какво му има, още един удар за нас”.

„Шанс до Нова година имат всички, от тях зависи, дали ще останат в отбора. Аз съм играл в мачове, в които Левски е губил, но отборът е давал всичко от себе си на терена. Разочарование нямам от конкретни футболисти, имам разочарование от отбора и от начина, по който игра. Все пак ние сме отбор, както футболистите носят вина, то и ние ръководството носим. Левски с пет човека, които отсъстваха ще изглежда по коренно различен начин”.

В края на интервюто Гонзо призна, че съжалява за това, че Живко Миланов, Зе Соарес, Юсеф Рабех и Дарко Тасевски са заминали за Русия.