Старши треньорът на ЦСКА Гьоре Йовановски даде интервю за Гонг два дни преди втория мач на „червените” в Лига Европа срещу Порто. Македонският специалист заяви, че неговият отбор има шансове за победа срещу португалците.

„Всеки път има шанс за победа. Тръгнахме за Истанбул, след като в България никой не ни даваше шансове, а допуснахме гол в продължението”, каза Йовановски.

Той направи и кратък анализ на съперника от Португалия. „За мен всеки мач е труден независимо дали от българското първенство или Лига Европа. В групата Порто е най-силният отбор. Самият факт, че последните 10 мача имат 10 победи говори много. Гледал съм 4 мача на Порто. Нямат никакви слаби места в отбора – вратарят, защитници, полузащитници и нападатели. Всеки може да реши мача. Не знам колко и дали Порто е по-силен от Бешикташ. Това мога да го кажа след мача. Това, което гледах на мачовете този отбор няма слаби места. Всички футболисти са качествени. Ще бъде много трудно. Ние сме подготвени от психологическа гледна точка да се представим на ниво както в името на ЦСКА, така и в името на българския футбол”, заяви още Йовановски.

Треньорът на „червените” заяви, че очаква в София да пристигнат най-силните футболисти на Порто. „Знам, че за тях е еднакво важно представянето във вътрешното първенство и в Лига Европа”, каза Йовановски.

Наставникът на ЦСКА заяви, че очаква след паузата в първенството доста от неговите футболисти да се възстановят. „След паузата в първенството може да се върнат някои от контузените играчи. Положението за мен е много трудно, защото досега не съм работил в такава обстановка с толкова контузени. Не търся оправдания. Който е здрав, той ще играе. Еспозито и Грило са в групата. Два-три месеца не бяха играли мачове и два мача им дойдоха в повече. Вече не са контузени. Групата е същата като с Монтана плюс Тиеро и Дечев”, заяви още Йовановски.

--

Бъдете с ЦСКА в Европа! Туристическа агенция "Галера" ще направи това реалност за Вас! За повече подробности, посетете http://www.galera.bg