Обявилият оттеглянето си като собственик на Локомотив София Николай Гигов разкри какви са според него причините "железничарите" да останат без лиценз. Според него, има вероятност "червено-черните" да са изгорели покрай ЦСКА, който също остана без лиценз заради дългове към НАП. 

"Надявам се да има кандидат за акциите ми и да ги вземе. Може и да се намери някакво решение за клуба, но не е сигурно нищо към момента. Колкото до въпроса с лиценза, ситуацията е следната. Имахме задължения, които искахме да предоговорим. НАП не прие условията ни, съответно и ние техните и затова се стигна до тук."

"Нашата сума е една от най-малките. Още повече, че участието ни в Европа щеше да я покрие. Но по една или друга причина не стигнахме до споразумение. Преди години по същата схема се отне лицензът на ЦСКА за Европа, но после беше даден за А група. Така беше и с Берое преди време, само че с нас не се случи. Повече не искам да коментирам."

"Иначе за такива промени на имена, на дружества с ЦСКА, не е имало. Също така, Гриша Ганчев не е плащал дълговете ни. Аз мисля, че и ние, и ЦСКА трябваше да останем в А група. Но може би покрай тях изгоряхме и ние. Това обаче е друга тема", сподели Гигов в предаването "Още от деня". 

Вече бившият бос на Локомотив, който е в клубния футбол у нас от вече близо четвърт век, вече категорично смята да не се занимава с този спорт у нас. В момента Гигов е член на изпълкома на БФС, но смята да се оттегли и от него след следващия конгрес на централата. 

"Категорично аз повече няма да се занимавам с клубен футбол. Още съм член на изпълкома, но ще изчакам конгреса, за да напусна и от там. За тия 22-23 години се поуморих доста. Отлагах и очаквах някой да дойде, но никой не дойде."

"Ходиха, преговаряха зад гърба ми, а аз им казах - Идва някой, оставям ви отбора. Но за да не го закрия досега толкова години, все оставах. Само че този път, в тази ситуация, нямам нито време, нито нерви да се занимавам с клубен футбол, без значение, че ме спрягат тук и там да ходя, това също не е вярно."

"Дай Боже да дойде човек на 9 юли, когато е общото събрание, или след 9-и, та да възстанови този клуб. Защото Локомотив е клуб с традиции. Аз ще му съдействам, ще му дам марка и всичко каквото е необходимо. Безплатно, разбира се."

"Ние в БФС сме правили всякакви нарушения през тия години само и само да има футбол, да бъдем коректни. Ние, и аз, като част от този изпълком. Всичко това рано или късно ще рикошира. Българският футбол отдавна е на системи. Правят се разни операции да се прехвърлят дългове, това е година за година, стратегия няма", сподели още Гигов.