Спортно-техническият директор на Локомотив София Кристиян Добрев също застана пред микрофоните след награждаването на отбора. Той разясни какво ще се случи занапред с клуба, като към момента ситуацията е много сериозна. 

"Пожелавам на всички футболисти да си намерят добри отбори. Знаем, че футболът е добра професия, но за жалост е кратка. Засега има опасност отборът да не играе и в аматьорския футбол. Ние сме поставени в безизходица, ако до две-три седмици нещо не се случи, не виждам какво може да се реализира като участие в аматьорския футбол."

"Сложно е, не знам какво ще се случи в бъдеще. Какво да очакваме сега? Да дойде някой принц и да започне да инвестира във футбола. В разговор с Николай Гигов му казах, че той едва ли ще остане дълго време, без да се занимава с футбол. Вярвам, че в един момент ще го засърбят ръцете и отново ще започне да се занимава с футбол."

"Оттук-нататък господин Гигов спира финансирането на Локомотив, че след като държавата прецени, че ние сме най-големите длъжници. Най-нормалното нещо е в един момент на човек да му писне, след като ние сме най-неизрядният клуб и с най-големи задължения. Издръжката на един отбор във В група е 40-50 хил. лв. на месец."

"Гигов имаше желание да бъде точен спрямо държавата, да изплати веднага известна сума, а доколкото разбрах май и цялата е била изплатена в последния момент, но държавата не пожела това да се случи."

"Моето мнение е, че не ние сме най-неизрядните във всяко едно отношение. Аз ще кажа, че има пет или шест клуба с лицензи за следващото първенство, които имат в пъти по-големи задължения от нас, но ще играят в А група. Може би са търсели някаква изкупителна жертва и това се оказахме ние. Дори да сравняваме нашия дълг към НАП с този на ЦСКА, съотношението е 1:10."

"Тези отбори, които имат в пъти по-големи задължения от нас сигурно ще кажат: "Да, ние получихме разсрочване!" Ние също поискахме да ни бъде разсрочена сумата, но не ни разрешиха. Вие не си ли задавате въпроса дали Локомотив е най-неизрядният отбор в България? Ако господин Тонев е казал, че дългът на Левски е над 4 млн. лв., нашият е 1.04 млн. Съотношението пак е повече от 1:4."

"Вие си отговорете на въпроса дали е редно сами да си получаваме и да си връчваме медалите. От БФС отказаха да дойдат, не знам защо. Не виждам причина да ги е страх, защото нашите фенове са едни от най-кротките. Мисля, че това беше проява на неуважение към нас", завърши Добрев.