Старши треньорът на Левски Георги Иванов – Гонзо заяви, че и клубът, и футболният съюз трябва да направят така че футболът да върни напред и да няма такива интриги и скандали, каквито е имало в последните месеци. Иванов се срещна с представители на Дисциплинарната комисия.

„Смятам, че имахме доста градивен разговор, в който ние казахме нещата, които имаме. Те също казаха техните претенции, които имат към Левски. Смятам, че разговорът беше ползотворен, не смятам да влизам в детайли. И клубът, и футболният съюз трябва да направят така, че футболът да върви напред и да няма такива интриги и скандали, които се случват в последните месеци“, категоричен бе Георги Иванов, който бе заедно с директора на ДЮШ на клуба Даниел Боримиров.

„Ние като клуб изразихме нашата позиция и това, което имаме като претенции към Дисциплинарната комисия и към футболния съюз. Искаме като Левски и като клуб всичко да е принципно, по правилниците и по законите, а не да се мери с различен аршин“, категоричен бе Иванов, който е и изпълнителен директор по спортно техническите въпроси на „сините“.

„Който не работи, той не бърка. След като се взимат решения, напълно нормално някой път да сбърка. Аз казах моите претенции към тях, че когато след мача с Ботев имаше още две-три наказания към футболисти и треньори, но остана привкус на нещо гнило, че наказват само мен, а отлагат заседанието за другите клубове за следващата седмица“, сподели още Георги Иванов по повод работата на Дисциплинарната комисия.

„Смятам, че нещата са изчистени и трябва да вървим напред, и българският футбол да върви напред по начина, по който искаме, да има честност и прозрачност, и уважение между президенти на клубове и футболния съюз. Тази злоба и агресия в нашето общество трябва да намалее, и да имаме уважение един към друг“, добави Иванов и продължи за срещата си представители на Дисциплинарната комисия:

„Показах им нещата са самите наказания, за всичките случки. Те дадоха своето обяснение. Но, пак казвам, ако още във вторник беше излязло решението, щях да го приема и нямаше да реагирам, но след като се събраха специално за мен в четвъртък, то остава привкус на нещо задкулисно. Тяхното обяснение е, че не са имали доклади от съдиите, а само от делегата. Проблемът е, че делегатите на мачовете единствено на мачове на Левски описват тези звуци. Аз съм ги чувал и на други стадиони. Когато се работи по правилниците и се описва, никой няма да има претенции, а и феновете, след като знаят, че са докарали такива глоби на клубовете, няма да си позволяват такива волности.“

„Това, което ние предложихме като клуб на тази комисия и за футболния съюз е да има представители на фен клубовете, които да работят с футболния съюз и по този начин да се контролира процесът на футболното хулиганство“, каза Иванов.

„Доколкото по памет мога да кажа около 128 хиляди лева са глобите през 2014“, добави Иванов.

„Ние сме предприели вече мерки. Левски ще обжалва това наказание. Клубът направи всичко възможно като клуб, когато имаше такива лозунги и обявихме по уредбата, че това трябва да спре. Клубът не толерира такива прояви“, заяви още Георги Иванов.

„Тези глоби ще бъдат удържани от тв-правата, така че Левски няма да ги плаща сега в момента, но така и така ще ги плати“, сподели Гонзо.