Старши треньорът на Левски Георги Иванов – Гозно предяви претенции спрямо главния рефер Георги Йорданов, но само за една ситуация, по време на мача с Черно море. Наставникът коментира, че според него има неотсъдена дузпа в полза на „сините“ през първото полувреме.

Левски претърпя поражение на „Тича“ с 0:1 от Черно море в мача от 18-ия кръг на А група.

Малко по-късно, на пресконференцията след срещата, Георги Иванов посочи и още една грешка на рефера, която е била в ущърб на неговия тим - спиране с ръка на топката от страна на Кирил Котев.

„Контузените играчи е една от причните за загубата, но аз не мога да оправдавам. Смятам, че днес отборът се бори, както и двата отбора, на този тежък терен. Знаехме, че който допусне първи гол има голям шанс и да загуби мача. За съжаление, имахме няколко добри ситуации, особено през второто полувреме, но не успяхме да ги завършим“, сподели Георги Иванов пред телевизия Диема.

„Равностоен мач, мъжки мач, а и на този терен ние много трудно можем да играем футбола, който ние искаме“, допълни треньорът.

„Не беше изнервен мача, просто на този терен е нормално да има единоборства. Играха мъжки, без да има някакви грубости. Смятам, че съдията се справи, но имам претенции към една от ситуациите през първото полувреме на Луис Педро – за дузпа“, коментира Гонзо.

„Аз вече не искам да се говори за реферите, защото в почти всеки мач Левски има претенции към тях. Ако трябва да говоря за рефера, ситуацията, в якото даде жълт картон на Луис Педро е дузпа. Но да не обръщаме много внимание на съдиите. Теренът беше много тежък и футболистите бяха много нестабилни“, каза на пресконференцията след срещата Георги Иванов.

В краткия брифинг пред журналистите, Гонзо каза още, че и през второто полувреме е имало спорно положение: „Ако трябва да говорим за второто полувреме, има спиране на топката с ръка на Кирил Котев, за което пак не дава дузпа. Но това е най-добрият рефер в България. Сега какво да коментирам“, завърши Георги Иванов.