Един от най-обещаващите български нападатели Георги Христов е един от най-конвертируемите футболисти на пазара в момента. Христов, който само за половин година в „А” група влезе в челото на голмайсторската листа, за последно бе желан от Кайзерслаутерн.

„С немците работата беше сериозна, но президента Димитър Христолов не ми позволи да отида. Аз съм футболист на Ботев и играя за този отбор. За другите отбори, за които ме спрягат нямам информация”, заяви Георги Христов.

Младокът допълни, че има амбиции за първото място в голмайсторската листа на България.

„През лятото ЦСКА леко се подиграха с мен, но така са решили. Няма за какво да им отмъщавам. Винаги съм желаел да играя за един от двата български гранда. Нямам предпочитание дали ще е за Левски или ЦСКА. Надявам се втория полусезон да отбележа поне толкова голове”, заяви нападателя.

Георги Христов заяви, че вероятно причината да не е в националния отбор е факта, че играе в Ботев, а не в грандовете.

„Не мисля, че ми е рано за националния отбор, но има други хора, които решават. Много дълго се задържах в Марица и това бе една спирачка за кариерата ми. Имам клауза в договора, че при определена сума може да се осъществи трансфер без да е необходимо съгласието на Ботев и Марица”, разкри още футболиста.