Гара Дембеле отново в Левски? Да, това може да е сериозна ГАРАнция за силна „синя“ пролет. Новата власт на „Герена“ все още не е встъпила официално във владение, но неофициално вече се разпорежда там.

Първият селекционен ход на Иво Тонев наистина изглежда подобаващ като за нов силен човек в Левски. Ако мисията му до Германия за връщането обратно на Гара Дембеле се увенчае с успех, то това би бил направо летящ старт.

Защото тъмнокожият нападател за престоя си в Левски показа, че за нашите футболни стандарти е великолепен играч. Да, той има много недостатъци, обича Студентски град, обича чашката, но дано е разбрал във Фрайбург какво значи немска дисциплина и да я спазва поне отчасти в България.

Тонев вчера почти нарече „провал“ лятната селекция на Левски, а това означава, че самият той няма да допусне втори пореден такъв.

Евентуалното привличане на Дембеле би била първата стъпка към легитимирането на новата власт на „Герена“. А втората и най-важната е спечелването на титлата. Хубавото за Левски е, че макар и с много грапавини в играта си, все пак успя да се задържи само на три точки зад челниците Лудогорец и ЦСКА.

Три точки разлика не са десет. Ако Левски изглежда като през есента, няма шанс да навакса тези три точки. Но с новия и все още необявен спонсор зад гърба си и с новите хора на командния пулт титлата съвсем не изглежда мираж.