Мариян Огнянов влезе в кюпа от футболисти на Левски, които се забъркаха в скандал. На него му се случва за втори път, което вече излиза извън рамките на неволната грешка. Жалко, защото в този футболист изглежда имаше някакъв хляб, но човек си пати от главата.

Дадоха му шанс още в невръстна за футболист възраст, но Огнянов така и не разбра, че трябва и той да даде нещо на клуба си. Контузии, скандали и сякаш птичето отлита от рамото му. Ако и този път се закачи за хорото, значи наистина е голям късметлия, или просто е по социална програма в Левски.

Огнянов признава, че наранява престижа на Левски, но това едва ли топли хората, които поради една, или друга причина го търпят на „Герена”. Явно част от футболистите на сините живеят в свой собствен свят. Те правят едни и същи гафове, което вече прилича на чиста проба простотия.

Нека прегледаме списъка от футболисти на клуба, които са хванати да шофират пияни. Ричард, Рабех, Божидар Митрев, Лъчо Балтанов, Гара Дембеле, а сега и Огнянов... Като добавим и по още някоя друга издънка, нещата минават границата на нормалното. Не претендираме, че сме точни в бройката, ако сме пропуснали някой, моля да ни извини.

Кой му е виновен на Мацата, че тресна колата пиян като казак в оградата на съседите? По време на ваканцията, той лепна ново петно върху Левски, отборът извадил го от най-долната мизерия.

Този манталитет очевидно няма как да бъде променен. Част от футболистите, които играят в България, смятат, че могат само да взимат, без нищо да дават. После отборите са в криза, търсят им се спонсори, за да съществуват. За да може някой да си вземе заплатата и после да си пие и кара, или пък да го хванат с допинг... На тези момчета не им трябва ваканция, а само лагери. Да бъдат под ключ и да не излизат от хотелите, които президентите плащат, за да е мирно селото. Вече дори и на журналистите не им е интересно от тази простотия.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.